BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Американска делегация посети ТЕЦ „ КонтурГлобал Марица Изток 3“

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
По време на посещението беше обсъдена ролята на централата за енергийната независимост и сигурност на страната

DSC_7307

Експерти от Департамента по енергетика, Държавния департамент и посолството на САЩ в България се запознаха с работата на втората по големина централа в комплекса Марица Изток – ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“. В среща с оперативното ръководство на КонтурГлобал беше отбелязана важната роля на електроцентралата за енергийната независимост и сигурност както и възможностите за внедряването на съвременни технологични решения, насочени към минимизиране на въглеродните емисии.

“КонтурГлобал Марица Изток 3″ притежава и управлява първата топлоелектрическа централа на лигнитни въглища в Югоизточна Европа, която работи в пълно съответствие с най-високите европейски стандарти за безопасност на труда и опазване на околната среда. Централата произвежда 10% от електроенергията в България, използвайки местни енергийни източници и така допринася за гарантиране на енергийната сигурност и независимост на страната. Над 1,4 милиарда лева са инвестирани за гарантиране надеждната работа на централата и в мерки за опазване на околната среда. Акционери са международната енергийна компания ContourGlobal (73%) и Националната електрическа компания (27%).
#

бутон за споделяне

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!