BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ангел Джамбазки: Призивите за унищожаване на въглищната ни енергетика са заплаха за националната ни сигурност

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
453653275

Angel Dzhambazki“Налудните призиви за унищожаване на европейската и в частност на българската въглищна енергетика до 2030-та, 2040-та, 2050-та година са истинска заплаха за националната сигурност – заявяи евродепутатът Ангел Джамбазки. – Представете си деня 22 януари, когато аварийно изключи 5-ти блок на АЕЦ “Козлодуй”, без тези 49.54% енергия, произвеждана с въглищата на “Мини Марица-изток” ЕАД от ТЕЦ-овете в Източномаришкия басейн и останалите въглищни райони. От тецовете, толкова мразени от “зелените” талибани.”

Сами можете да видите какъв е делът на вятърните перки, слънчевите батерии и прочее екзотики – добавя Джамбазки. – Какво казва това ли? Че ако сега имате ток, за да се отоплявате, за да си сготвите нещо, за да пуснете пералнята, да гледате телевизия, или да си заредите батериите на телефони, таблети или каквото и да било, то трябва да благодарите сърдечно на миньорите и енергетиците в “Марица-изток”. Защото, ако беше вече в сила зелената утопия на соевите талибани, сега щяхте да стоите на тъмно, на студено, без интернет и без телефони.

“Истината е, че псевдо-зелените утопии са не просто смешни, те са опасни” – заключава евродепутатът.
#

бутони към социални мрежи

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!