BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

“Ате пласт”: „Почисти работното си място. Дай пример!“

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG-127864288f1c463c80d2ea669192ee0e-V

IMG-1b30a89ea325beb3acc861e8f32afbd3-VПоемайки ангажимент за опазване на околна среда за бъдещите поколения, “Ате Пласт” – Стара Загора още веднъж добави и действия към думите си. На 5 ноември, само дни преди отбелязването на четвърт век от създаването на фирма Ате Пласт, служителите на компанията почистиха замърсените територии около своите производствени бази. В инициативата се включиха и служителите на Елкомерс и Евриком.

Кампанията „Почисти работното си място. Дай пример!“ е част от CSR-програмата (корпоративна социална отговорност) на “Ате Пласт” ООД, под чиято обща шапка само месец по-рано бе реализирана и инициативата „Личности за пример“*.

„Концепцията за опазване на околната среда трябва да бъде възпитавана от ранна детска възраст, а децата учат най-лесно, следвайки примера на възрастните“, сподели Мария Жекова, управител на “Ате Пласт” и настоящ общински съветник от листата на ПП ГЕРБ. Целта на кампанията е да бъдем отговорни към природата и бъдещето на нашите деца, апелирайики за по отговорно отношение към отпадъците.

В усилията си за намаляване на своя отпадък, насърчававайки повторната употреба, Ате Пласт получи преди месеци и безценно признание чрез сертификата PRS Green Label за приноса си към системата за използване и рециклиране на CP палети. „Гледайки към бъдещето, трябва да мислим иновативно и да сме много по-отговорни – и като потребители и като производители“ сподели още търговският директор на Ате Пласт Теодора Желязкова.

В следствие от кампанията „Почисти работното си място. Дай пример!“ бяха събрани десетки чували с боклуци. Участващите компании обещаха да повторят инициативата на пролет, привличайки още старозагорски фирми и разширявайки периметъра.

* С финансирането по програмата „Личности за пример“ бе реализиран проекта за поставяне на логото на западната част на сградата на целодневна детска градина № 34 “Райна Княгиня” в Стара Загора, както и така нужното ни в днешни времена послание от Васил Левски – „Дела трябват, а не думи“, което може да се види на Метоха в Града на липите.
IMG-6aa3e82e9aaecc3831dc83ccb9d4b522-V
#

сподели бутон

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!