BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бъдещи учители държат успешно държавен практически изпит чрез симулативно обучение

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС * STZAGORA.NET
*
Nikolina Angelova

uchebni zaliДържавният практико-приложен изпит за студентите, изучаващи „Предучилищна и начална училищна педагогика“, „Начална училищна педагогика с чужд език“ и „Специална педагогика“ в Педагогическия факултет на Тракийския университет в Стара Загора тази година e различен от традиционния, съобразен с извънредната обстановка, свързана с разпространението на вируса COVID-19.

Четвъртокурсниците са изпитвани от комисията чрез симулативно обучение, с помощта на мултимедийна презентация и електронни учебници, в което са включени различни методи и уроци.

Студентите, възпрепятствани по уважителни причини, се явяват на държавния изпит онлайн чрез платформата, с която работи Тракийски електронен университет. Част от тях са и 4-курсници, които се включват от Англия, тъй като не са успяват да се приберат поради усложнената обстановка.

Студентката Николина Ангелова, оценена от комисията с “Отличен” на тема „Педагогически анализ на дидактическа визуализация“ сподели, че въпреки наложилото се неприсъствено обучение успява да се подготви и се чувства готова да влезе като преподавател в класните стаи: „Много се радвам, че имах късмета да уча тук и възнамерявам да запиша магистратурата си отново тук, защото университетът е на високо ниво, което е видно и от рейтинговата система. Ще се радвам да продължа обучението си тук, защото съм много доволна и от преподавателите в Педагогическия факултет“.

Изпитният ден в Педагогическия факултет премина при изключителни мерки за сигурност. Студентите бяха посрещани на входа на факултета с осигурени лични предпазни средства, след което биваха дезинфекцирани и въвеждани по 5 човека в учебните зали с осигурено достатъчно безопасно разстояние между тях. След изпита бяха извеждат през друг изход, като своевременно помещението се дезинфекцираше за следващите групи.

pfpf 1

izpit 1
#

spodelime.com

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!