BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бюлетин на ОДМВР – Стара Загора, 15 май 2020 г.

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС * STZAGORA.NET
*
lampa-2a

Бързи производства:
На 14.05.2020 г. около 20:25 ч. в с. Горно Ботево, общ. Стара Загора, от служители на Първо РУ – Стара Загора е спрян за проверка мотопед без регистрационна табела, управляван от 17-годишно момиче. При извършената проверка е установено, че мотопедът не е регистриран. Образувано е бързо производство по чл.345, ал.2 от НК.

На 14.05.2020 г. около 18:30 ч. в с. Хан Аспарухово, общ. Стара Загора, от служители на Първо РУ – Стара Загора е спрян за проверка мотопед без регистрационна табела, управляван от 47-годишен мъж. При извършената проверка е установено, че мотопедът не е регистриран. Образувано е бързо производство по чл.345, ал.2 от НК.

Разкрити престъпления:
На 14.05.2020 г. от служители на РУ – Казанлък е проведена специализирана полицейска операция за пресичане, разкриване и документиране на престъпна дейност, свързана с наркотични вещества, в хода на която е извършено претърсване в частен имот в с. Долно Сахране, общ. Павел баня, обитаван от 43-годишен мъж. В една от стаите, оборудвана с отоплителна, осветителна и вентилационна инсталации, са намерени и иззети 36 растения от рода на конопа и около 500 г суха зелена тревиста маса, която при тестване с полеви наркотест реагира на марихуана. Намерени са и са иззети и 18 незаконно притежавани боеприпаси за нарезна карабина. В РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354в, ал.1 от НК. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

На 14.05.2020 г. в РУ – Чирпан е образувано досъдебно производство по чл.355, ал.2 от НК срещу 36-годишен мъж от Чирпан за това, че не е изпълнил предписание за поставяне под карантина, с което са нарушени мерки, издадени против разпространението или появата на заразна болест. Материалите по случая са докладвани на РП – Чирпан.

По-характерни престъпления:
На 14.05.2020 г. в Първо РУ – Стара Загора е получено съобщение за разбит магазин, намиращ се на кооперативния пазар в Стара Загора. На място е установено, че след като е разбита ключалка на плъзгащ се прозорец, е проникнато в обекта и е извършена кражба на сумата от 150 лв. Образувано е досъдебно производство по чл. 195 от НК.

На 14.05.2020 г. в РУ – Казанлък се е явил 38-годишен мъж, който заявил, че на 13.04.2020 г. на бул. “Никола Петков” от незаключен т.а. “Ситроен” е извършена кражба на кожена чанта, съдържаща лични документи, дебитни карти и сумата от 100 лв. Образувано е досъдебно производство по чл.194 от НК.

Други инциденти:
На 14.05.2020 г. в 11:15 ч. в РУ – Казанлък е получено съобщение за възникнала производствена авария в завод на “Арсенал” АД, при която в работно помещение е възникнал локален взрив и са нанесени материални щети. При напускане на помещението леко са пострадали двама работници – 50-годишен мъж е получил повърхностни порезни рани на пръстите на лявата ръка, а 40-годишен мъж е получил охлузна рана на левия крак. В РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство.
#

spodelime

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!