BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бюлетин на ОДМВР – Стара Загора, 26 февруари 2021 г.

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

lampa-2a

Разкрити престъпления:
В бюлетин № 56/25.02.2021 г. на ОДМВР – Стара Загора е отразена извършена на 24.02.2021 г. кражба от дома на 89-годишна жена от гр. Мъглиж, при която неизвестно лице е проникнало през незаключена входна врата на къщата, като е отнело портмоне с неустановена сума пари. В резултат на извършените оперативно-издирвателни мероприятия са установени извършителите на престъплението – две момчета на 19 г. и 17 г. от Мъглиж. Работата по документиране на престъпната им дейност продължава.

На 24 февруари 2021 г. около 22 ч. пострадалата 89-годишна жена спяла в къщата си. Тя била заключила вратите. Двамата обвиняеми решили да влязат в дома през прозореца на банята. Понеже бил малък, оттам се промъкнал непълнолетният А.С. Той отключил друга врата, през която преминал съучастникът му. Двамата започнали да търсят вещи в стаята, където спяла пострадалата. На нощното шкафче намерили дамска чанта, в която имало няколко секретни ключове и портфейл с малко пари. В този момент пострадалата жена се събудила от шума, включила осветлението и видяла двамата извършители. Те избягали от къщата, като взели чантата с вещите и парите. След това си разделили паричната сума, а портмонето и ключовете изхвърлили. Бил е подаден сигнал в полицията. Няколко часа по-късно служители на ОД на МВР – Стара Загора, РУ Казанлък, са установили и задържали двамата извършители, съобщиха от Апелативна прокуратура – Пловдив.

По образуваното досъдебно производство под ръководството на Районна прокуратура – Стара Загора, Териториално отделение Казанлък, до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, назначена и изготвена е дактилоскопна и оценителна експертиза и др.

Обвиняемите Г.С. и А.С. са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

На 23.02.2021 г. от служители на ОДМВР – Стара Загора е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с незаконно държане и разпространение на наркотични вещества.
В 09,20 ч. на бул. “Митрополит Методи Кусев” е спрян за проверка л.а. “Ауди”, управляван от 37-годишен мъж от Стара Загора. При извършен обиск у него е открито полиетиленово пакетче, съдържащо бяло, кристалообразно вещество – метамфетамин с тегло 0,12 г. В 23:40 ч. на главен път II-66 в с. Ракитница, общ. Стара Загора, е спрян за проверка л.а. “Ситроен”, управляван от 42-годишен мъж от Стара Загора и пътник в автомобила – 32-годишен мъж от Стара Загора. При проведени процесуално-следствени действия в автомобила е открит метамфетамин с тегло 10,92 г. Водачът на л.а. „Ситроен“ е отказал да бъде тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества, поради което му е отнето свидетелството за управление на МПС. В ОДМВР – Стара Загора е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.354а, ал.1 от НК. Тримата са задържани за срок до 24 часа, като работата по документиране на престъпната им дейност продължава под надзора на Окръжна прокуратура – Стара Загора.

На 25.02.2021 г. в РУ-Чирпан е получено съобщение, че частен дом в с. Оризово, общ. Братя Даскалови, собственост на 48-годишен мъж от Чирпан, неправомерно е присъединен към електропреносната мрежа посредством кабел, като по този начин консумираната електроенергия не се измерва от електромер. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че неправомерното присъединяване към електропреносната мрежа е извършено от 40-годишен мъж и 39-годишна жена от Стара Загора – наематели на къщата. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.234в, ал.1 от НК.

По-характерни престъпления:
На 25.02.2021 г. в РУ-Казанлък е получено съобщение от 39-годишен мъж, че за времето от 18,30 ч. на 24.02.2021 г. до 07,15 ч. на 25.02.2021 г. на бул. “Княз Ал. Батенберг” чрез взломяване на предното дясно стъкло на л.а. “Шевролет” е извършена кражба на акумулаторна батерия и сумата от 50 лв. на монети. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.195, ал.1 от НК.

На 25.02.2021 г. в във Второ РУ – Стара Загора се е явил 81-годишен мъж от с. Борилово, общ. Стара Загора и заявил, че за времето от 16:00 ч. на 23.02.2021 г. до 09:00 ч. на 25.02.2021 г. чрез използване на техническо средство е извършена кражба на катализатора на л.а. “Опел”. Автомобилът е бил паркиран в Стара Загора на бул. “Цар Симеон Велики”. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.195, ал.1 от НК.
#

споделяне на връзка

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!