BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бюлетин на ОДМВР – Стара Загора, 8 ноември 2019 г.

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
lampa-2a

Разкрити престъпления:
На 06.11.2019 г. от служители на Второ РУ – Стара Загора е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества. Около 18.00 часа на същата дата в Стара Загора, кв. “Казански”, е извършена проверка на л.а. “Фолксваген”, управляван от 27-годишен мъж и пътуващ на предната дясна седалка в автомобила 29-годишен мъж. При извършените процесуално-следствени действия – лични обиски и претърсване на автомобила, са намерени и са иззети общо 19,67 грама синтетично наркотично вещество – амфетамин.
Образувано е досъдебно производство по чл.354а от НК и с постановление на РП – Стара Загора на лицата е наложена мярка за неотклонение “Задържане под стража” за срок до 72 часа.

На 07.11.2019 г. от служители на сектор “Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР – Стара Загора и служители на РУ – Гълъбово е проведена специализирана полицейска операция за пресичане, разкриване и документиране на престъпления, свързани с културно-исторически ценности. В хода на операцията е задържан 53-годишен мъж от гр. Гълъбово. Извършени са процесуално-следствени действия в жилището и управлявания от лицето лек автомобил, при които са намерени и са иззети 273 римски и византийски монети, 69 различни старинни предмети (пръстени, украси, остриета от копия и др.) и металдетектор. В ОДМВР – Стара Загора е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.278, ал.6 от НК и е уведомена Окръжна прокуратура – Стара Загора. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

По-характерни престъпления:
На 07.11.2019 г. във Второ РУ – Стара Загора се е явил 77-годишен мъж, който заявил, че на същата дата около 11:30 ч. на бул. “Цар Симеон Велики” в Стара Загора непознат мъж, който се представил за близък на негова позната, го е въвел в заблуждение, като му предложил да уедри парите, които носи. Възрастният мъж дал на непознатия сумата от 300 лева, след което същият се отдалечил и не се върнал. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.209, ал.1 от НК.

На 07.11.2019 г. в Първо РУ – Стара Загора се е явил 71-годишен мъж, който заявил, че около 13.00 ч. на същата дата непознат мъж го е въвел в заблуждение, като е поискал от него 400 лв. под претекст, че ще зареди гориво в колата си и ще му върне парите уедрени. Възрастният мъж дал исканата сума, която впоследствие непознатият не върнал. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.209, ал.1 от НК.

Започнати бързи производства:
На 07.11.2019 г. в Участък – Павел баня при РУ – Казанлък е получено съобщение от 72-годишен мъж от с. Манолово, общ. Павел баня, за това, че на 06.11.2019 г. от дома му е извършена кражба на ел. печка, кабелен удължител и 22 буркана с различна зимнина. В резултат на проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че извършител на деянието е 71-годишен мъж от с. Манолово. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.194, ал.1 от НК. Извършителят е задържан за срок до 24 часа.
#

бутон за социални мрежи

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!