BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Вечерен час и строги мерки за придвижване се въвеждат в старозагорския квартал “Лозенец”

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Lozenec-4

С решение на Общинския щаб за превенция разпространението на COVID-19 в Стара Загора се въвежда строга организация за осъществяване на контрол по спазване на наложената 14-дневна карантина на завърналите се лица от страни с висок риск от заразяване в кв. “Лозенец”.

Считано от 16,00 часа днес – 19 март, се забранява събирането на повече от две лица на обществени места в квартала. Въвежда се вечерен час от 20 часа до 04 часа, като в този часови диапазон се забранява придвижването на граждани на територията на жилищния район.

На всички влизащи или излизащи лица ще се извършва записване на личните данни, както и причините за влизане и излизане от квартала. Това ще се извършва от служители на МВР в специален за целта дневник. Хората, работещи на смени, ще се придвижват след показване на служебна бележка от предприятиятието или организацията, в която са заети – за времето на явяване и напускане на работа.

Няма да се допускат лица без постоянен или настоящ адрес на територията на кв. „Лозенец”. Придвижването на гражданите ще бъде задължително с предпазни маски. Препоръчва се ограничаване до минимум движението на лица над 65-годишна възраст. Изключения ще се правят за автомобили на МВР, ПБЗН и ЦСМП.

Зареждането с хранителни продукти и лекарства ще се извършва в светлата част на деня след проверка от органите на МВР.

Препис от заповедта е връчен на главният специалист на кв. “Лозенец” Ганко Ганев, заместник-кметовете, секретаря на Община Стара Загора, директоря на ОДМВР – Стара Загора, РДПБЗН Стара Загора и ЦСМП за сведение и изпълнение, както и на директора на РЗИ – Стара Загора и областния управител.

Контролът по изпълнението е възложен на ресорните заместник кметове и на секретаря на Община Стара Загора.
#

сподели бутон

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!