BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Стара Загора ще изградят уникална за България тренировъчна лекоатлетическа писта

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

1 (23)

IMG_3485Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна днес с представители на спортните клубове в Стара Загора. По време на срещата той обясни, че в града ще бъде изградена първата по рода си тренировъчна лекоатлетическа писта с покритие от комбинация между шамот и тартан. „До момента в България няма изградено съоръжение с такава комбинация. Шамотът е особено подходящ за спортисти в подготвителен период и за любители на бягането, тъй като е по-мек и щади краката“, обясни Кралев. Средствата, които са отпуснати от Министерство на младежта и спорта, са в размер на над 1,1 млн.лева. Проектът включва още изграждане на отводнителна и дренажна система на пистата, както и поливна система за специфичната настилка. Изцяло ще бъде обновено ел.захранването за необходимите уреди на поливната система.

„Съоръжението за дълъг скок, намиращо се в южната част на стадиона, ще бъде премахнато, а модерно такова ще бъде изградено в северната част на пистата“, обясни още министърът на спорта, като подчерта, че това ще даде възможност заедно с ремонтираната писта на стадион „Берое“, да се получи прекрасен спортен комплекс. Зам.-кметът Красимира Чахова уточни, че ремонтните дейности не са стартирали към момента заради подадена жалба в КЗК от една от фирмите, участвали в обществената поръчка.

Министър Кралев добави, че спортът в Стара Загора се подкрепя и допълни, че във Второ ОУ „П.Р.Славейков“ ще бъде изграден физкултурен салон. Той припомни, че се очаква стартирането на дейностите по изграждане на зала „Арена Стара Загора“.

Участие в срещата взеха и министрите на образованието Красимир Вълчев и на икономиката Лъчезар Борисов. Вълчев бе категоричен, че е важно да се инвестира в спортните бази, защото това допринася за здравето на младежите. “Съвместно двете министерства работим върху това, да изграждаме хармонични личности, които учат и спортуват“, допълни Вълчев.

Присъстващите представители на спортни клубове изразиха задоволство от направените подобрения в спортните бази на града.

IMG_3493
#

бутони за споделяне

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!