BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Георги Гьоков: Явяваме се на избори, за да решаваме проблемите

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

1.Георги Гьоков

БСП се явява на тези избори с ясна, точна програма и с желанието не да управляваме самоцелно, а да решаваме многото проблеми, които са натрупани след това управление. Това заяви в предизборен дебат, организиран от Радио Стара Загора, Георги Гьоков, водач на листата на „БСП за България” за 27-и Старозагорски избирателен район в изборите за 45-то Народно събрание.

Според Гьоков най-съществените предизвикателства за бъдещото управление са ниски доходи, масова бедност и неравенството, екологията, отчайваща демографска картина, влошено здравеопазване, корупцията, нереформирана съдебна система, задълбочаващите се регионални различия.

„За всеки проблем имаме готови решения в програмата ни „Визия за България”, в подготовката на която участваха водещи експерти и можем с летящ старт да започнем решаването им”, уточни той. „Държавата трябва по-категорично да се намеси в създаване на по-добри условия за развитие на икономиката, подкрепа на уязвимите групи от населението, преизчисляване на пенсиите на всички пенсионери, което досега не намери подкрепа в управляващото мнозинство. Повишаване на доходите чрез адекватни данъчни облекчения, което ще задържи младите хора и ще върне някои от тях тук”, допълни Гьоков.

Той подчерта, че за Старозагорския регион продължава да бъде предизвикателство за бъдещото управление изграждането на нови връзки с магистрала „Тракия” и решаването на сериозния проблем – съдбата на източномаришкия комплекс. БСП и партньорите й предлагат за „Марица изток” решение, което касае не само региона, но и страната – енергийните ресурси да бъдат използвани до последно, а възможностите на „зелената сделка” да се използват за изграждане на заместващи мощности.

“Ние поставяме на дневен ред пред бъдещите депутати да се върне доверието в демокрацията и институциите, защото през последните години се загуби тотално доверието в тях, да се възстановят нормалните икономически отношения и държавата да играе много по-голяма роля, отколкото досега, за решаване на проблемите в социалната сфера” – каза водачът на листата.

В заключение Георги Гьоков заяви, че всички натрупани през последните години проблеми могат да се решат само чрез ПРОМЯНА, за която всеки може да помогне, като избере на 4.04. бюлетина №4 – гласът на истинската промяна.

Платена публикация - надпис
#

споделяне на връзка

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!