BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Голямо летище на по-малко от километър от Стара Загора – пълно безумие!

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Boiko Bakalov 200

Бих желал да изразя своя протест и несъгласие със споделяните и агресивно налагана в социалните мрежи идея да се строи международно карго летище край Стара Загора.

Съществуващата писта се намира на ПО-МАЛКО ОТ КИЛОМЕТЪР от крайните постройки в квартал “Кольо Ганчев”!

Едно такова летище щяло да открие работни места, казват. Ами шумът, отровите, замърсяванията? Ами ако се забие самолет в гъсто застроения ни град, каквито случаи е имало неведнъж по света? Ами ако се наложи самолет да предприеме аварийно кацане и да изхвърли преди това десетки или стотици тонове авиационно гориво над Стара Загора? Това имат ли го предвид застъпниците на идеята?

Старозагорци спокойно могат да ползват летището на Пловдив, което е на час разстояние, с магистрала до там. То днес няма кой домати да сади, те летище готвят… Първо пригответе висококачествената селскостопанска продукция, агнешкото, телешкото, консервите… пък летище лесно ще се намери.

Моля Ви, опомнете се – поучете се поне от опита на най-голямото летище в света в Атланта – града, където живея със семейсвото си. То дава работни места, но страданията и безсънието на хората, замърсяванията с тежки метали са постоянна грижа на хората там. Навремето и в Атланта са започнали с по няколко полета дневно, но днес полетите са хиляди.

Пистата на едно карго летище трябва да е поне на 25-30 км от Стара Загора, някъде към Раднево, Гълъбово, но за целта ще трябва да се изселят 4-5 села – нови поражения на живота на хората и земята им… Вместо да отглеждаме и скъпо да продаваме ОРГАНИК чиста продукция, ние с безумието си ще замърсим плодородното старозагорско поле.

От името на няколко семейства – старозагорци, живеещи в Атланта, САЩ:
Бойко Т. Бакалов
#

бутон за споделяне

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!