BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ГПЧЕ “Ромен Ролан” стана част от фондация “Международна награда на Херцога на Единбург”

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
GPChE 697

От тази година старозагорската ГПЧЕ „Ромен Ролан“ вече е Лицензиран оператор и част от огромното семейство на Фондация „Международна награда на Херцога на Единбург“, която е създадена през 1956 г. и работи в над 130 страни в целия свят. До днес повече от 8 милиона млади хора са предприели редица доброволни и предизвикателни дейности, включвайки се в програмата на Наградата.

Фондация „Международна награда на херцога на Единбург – България” има възможността от 2014 година официално да предоставя и координира Наградата в България.

В края на миналата година петима преподаватели от гимназията преминаха обучение за лидери, които да подпомагат учениците, желаещи да участват в Наградата. Над 30 ученици се включиха в това предизвикателство.

Международната награда на Херцога на Единбург е програма за личностно развитие, която развива ключови житейски умения. В нея младежите сами избират и планират своите дейности, поставяйки си лични цели и отбелязвайки своя напредък. Участниците избират активности в следните направления: Умения, Физическа активност и Доброволчество, и преживяват Приключенско пътуване. За да постигнат най-високото ниво на Наградата – Злато, те участват в Проект в полза на общността, далеч от родното си място.

Ползи от Наградата:

1. Насърчава развитието на лични и практически умения, които помагат на младите хора в професионалната им реализация и личностно развитие.

2. Участниците извършват доброволни дейности, с които допринасят за развитието на местна общност и осъзнават своята роля в нея.

3. Насърчава младежите да извършват физически и спортни активности, чрез които да подобрят здравето и физическата си форма.

4. Насърчава приключенския и откривателски дух чрез предприемане на пътешествие сред природата в екип и учене през преживяване. Дава възможност на участниците за споделени и целеустремени преживявания с хора далеч от родното място, чрез работа по общ проект в полза на местна общност.

Международната награда на Херцога на Единбург изгражда ключови умения като целеустременост, постоянство, работа в екип, самодисциплина и самоорганизираност, които са важна част от личностната и професионална реализация на всеки млад човек по света.

https://www.youtube.com/watch?v=P4k7gpGELHk&list=PLbva8oe5MD26GHw6UPQW-_O5thyNtkGxo&index=1&fbclid=IwAR1V0rHtCRWM1EsUtT-GU54JwGUP6TLkx6T6k2J5stQXLV1EhqkYWKB9kY0
#

споделяне във facebook

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!