BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Два факултета на Тракийския университет празнуват днес

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС * STZAGORA.NET
*
Два факултета на Тракийския университет празнуват на 11-ти май – Ветеринарномедицинският и Факултетът по техника и технологии в Ямбол.

Деканите припомниха историята на създаването им, преди да се обединят в университет и поздравиха своите колеги – преподаватели и студенти.

ФТТ – Ямбол обяви победителите в конкурсите си навръх професионалния празник на учебното заведение

Доц. Ваня Стойкова

Доц. Ваня Стойкова

Факултетът по техника и технологии – Ямбол при Тракийския университет – Стара Загора, чества на 11-ти май своя професионален празник. Въпреки усложнената ситуация, деканското ръководство спази традицията и успя да организира конкурси в различни теми и направления, които тази година се проведоха изцяло във виртуалното пространство.

53-ма ученици от 12 училища и 19 студенти от 2 университета участваха в конкурсите:

* Конкурс за презентация или видеоклип на тема «Моят факултет, моята специалност» / «Моето училище, моята специалност»
* Конкурс за моден дизайн
* Конкурс на тема: Креативно празнично изделие „Гергьовден” в извънредно положение – мисия възможна!
* Конкурс за есе на тема: Защо избрах факултет «Техника и технологии»?

Победителите бяха обявени във видеообръщение на декана на факултета доц. Ваня Стойкова, като информацията е оповестена и в сайта и фейсбук-страницата на факултета. Спечелилите конкурсите ще получат грамоти, медали и награди.

Доц. Стойкова поздрави по случай празника своите колеги – преподаватели и студенти: „През годините нашият факултет продължава развитието си като модерна образователна и научно-изследователска структура, като учебно заведение, което обучава високо квалифицирани специалисти, способни да отговорят на потребностите на времето и в съответствие с добрите европейски и световни практики. Тук са работили ръководители и преподаватели, които с всеотдайния си труд и професионализъм, са в основата сега нашият факултет с чест и достойнство да носи името си и да допринася с постиженията и успехите си за просперитета и престижа на Тракийския университет. Гордеем се със студентите, обучавали се при нас, които успешно се реализират в практиката като инженери, технолози, предприемачи, проектанти, програмисти, учители и преподаватели. Благодаря на всички колеги, които днес работят тук – всеотдайно, с висок професионализъм, използвайки съвременните технологии и методи за обучение, с изследователски дух и креативност. И в тази трудна и непозната обстановка се справят във виртуалните си учебни зали, защото сме призвани да обучаваме и да изграждаме личности и специалисти.“

11 май – Празник на Ветеринарномедицинския факултет

Доц. д-р Т. Стоянчев

Доц. д-р Тодор Стоянчев

Уважаеми преподаватели, студенти и служители,

Една от най-светлите дати за факултета е 11 МАЙ. На 11 Май 1923 година Ветеринарномедицинският факултет започва своята дейност в София, през годините се премества в град Стара Загора и вече 97 години инвестира знания, умения и компетентност в своите студенти, преподаватели и служители.

За мен е чест и удоволствие да отправя поздравление към всички вас, които чрез своя труд и усърдие допринасяте за развитието и успехите на факултета. Утвърдихме се като съвременен образователен център с национално и международно признати учени, разработващи идеи в полза на обществото, бизнеса и клиничната дейност. Повод за гордост в ден като този са благодарствените думи на Министерство на земеделието и храните и Българска агенция по безопасност на храните, които високо ценят работата на нашите студенти и преподаватели, участващи в редица национални каузи.

Радост и удовлетвореност носят изказаната признателност, която имаме от доволните пациенти на ветеринарномедицинските клиники на ВМФ, специализанти от следдипломните обучения и неправителствените организации, работещи с нашите научноизследователски мрежи.

Пожелавам на всички здраве, удовлетвореност и професионална страст за нови постижения в разнообразната активност на факултета!

Честит Празник !

Доц. д-р Т. Стоянчев,
Декан на Ветеринарномедицинския факултет
#

бутон за социални мрежи

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!