Facebook

Две са основните версии за инцидента в „Арсенал“

Две са основните версии за инцидента в „Арсенал“, според окръжния прокурор Дичо Атанасов –човешка грешка и техническа неизправност.

При инцидент тази сутрин на територията на цех 130, на завод 3, загина 27 годишен работник и друг – на 45 години пострада сериозно. Красимир Желев е с близо 80% изгаряния по тялото и е откаран в Клиника по изгарянията в Пловдив. Производството, в което е станал инцидентът е специфично, обезпечено е с ново оборудване.

Направен е първоначален оглед на помещението, в  което е станало запалването. От Окръжната прокуратура са иззели технологична документация, както и веществени материали. Предстоят разпити на свидетели, както и на ръководство на фирмата и нови експертизи. Иззети са и книгите за инструктаж и охрана на труда.

„За инцидента са назначени две експертизи: съдебно-медицинска и техническа“, уточни още окръжният прокурор на Стара Загора. Срокът за произнасянето е двумесечен.

На мястото на инцидента продължават работа експерти на МВР, предстои да бъде привлечен и експерт от София. По- рано през деня  пристигнаха представители на Инспекцията по охрана на  труда, противопожарната служба, служба КОС и други.

КТ „Подкрепа“ в „Арсенал“ ще подпомогне финансово семейството на починалия, както и на пострадалия, съобщиха от фирменото синдикално ръководство. И починалият и пострадалият са били  членове на този синдикат.

Ръководството на дружеството поема всички разноски по погребението на загиналия  и лечението на пострадалия работник. Съгласно действащия КТД във фирма „Арсенал“ , всеки един работещ в дружеството има застраховка, равна на 7 годишни брутни заплати. / dariknews.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!