BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Делегация от посолството на Пакистан посети Търговско-промишлената палата в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Среща-Пакистански-посланик-2020_2

Среща-Пакистански-посланик-2020_1Временно управляващият посолството на Ислямска република Пакистан в Република България Маруан Алекс Аийаш, придружаван от служители на посолството, посети Търговско-промишлена палата – Стара Загора и се срещна с председателя на Палатата Олег Стоилов и с представители на старозагорския бизнес. На срещата присъстваха изпълнителният директор на Агенцията за регионално икономическо развитие Румяна Грозева и изпълнителният директор на Индустриална зона Загоре Радослав Танев.

Високият гост направи отлична презентация, с която представи информация за Пакистан и за големите възможностите за развитие на икономически и на търговски отношения между двете страни.

Пакистан, с население 210 млн. жители, има добре развита икономика, като водещи производства са свързани с текстила, изделия от кожа, спортни стоки, хирургични инструменти. Добре развит е и аграрният сектор с производство на екзотични плодове и на други хранителни продукти. Годишният стокообмен между Пакистан и България е само 34 млн. щатски долара – нещо, което не съответства на търговския потенциал между двете държави. Затова г-н Аийаш и г-н Стоилов се договориха да работят за неговото увеличаване. Те обявиха, че се подготвя подписване на споразумение за партньорство между Търговско-промишлените палати на Стара Загора и на пакистанския град Сархад.

Присъстващите представители на фирми от Старозагорски регион представиха своето производство и интереси, и поставиха въпроси, но които получиха конкретни отговори. Откроиха се теми и зони на взаимен интерес и партньорството, което ще се развива в бъдеще. Специален интерес беше проявен към Индустриална зона “Загоре” и към възможностите за изграждане на логистични центрове за пакистански стоки, които да използват конкурентното предимство на България, която е географски най-близката до Пакистан европейска страна.

Политическите отношения между Пакистан и България се развиват повече от 50 години и в момента са много добри.

В края на срещата г-н Стоилов подари на госта пластичен Знак на лъвицата с лъвчето – един от историческите символи на Стара Загора, брой от Икономическия годишник на регион Стара Загора и друго издание, съдържащо информация за инвеститорите. Г-н Аийаш подари на домакините си картина с пейзаж от неговата родина и материали с информация за страната.
#

споделяне на връзка

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!