BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Елха от 680 празни бирени бутилки озари централния парк на Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_7372

IMG_7407Коледна елха от празни бирени бутилки озари парк „5-ти октомври“ в Стара Загора. Тя ще „грее“ до 27-ми декември. Иновативната тематична украса е изработена от 680 стъклени шишета и е по инициатива на местната пивоварна „Загорка“, с подкрепата на Община Стара Загора и „Екопак“.

„Дървото“ грейна в присъствието на ресорния зам.-кмет Красимира Чахова и Ондрей Коуцки, мениджър „Загорка“ АД. „Преди пет години, на това място стартирахме съвместно със „Загорка“ нашата инициатива „Бирфест“. Събитието в годините се разви и Градската градина стана тясна за всичките му почитатели, то откри своя естествен дом – парка до пивоварната, а тук е време да стартираме новата ни идея – Коледното дърво, първо и единствено в България“, сподели ресорният зам.-кмет Чахова.

„Може би се чудите защо е от стъклени бутилки? Искаме да напомним, че това е най-природосъобразният материал за опаковка. Купувайки бутилка за многократна употреба и консумирайки от такава се грижите за природата“, обобщи идеята за „дървото“ мениджъра на пивоварната Ондрей Коуцки.

От компанията представиха и още една изненада за жителите и гостите на града – срещу върната празна бирена бутилка, в определени дни, всеки ще има възможност да получи пълна, която ще има и специален персонализиран етикет. Това ще бъде възможно между 6-ти и 8-ми, както и между 13-ти и 15-ти декември. Екипите от коледни елфи ще очакват желаещите в петък от 16:00 до 20:00 часа, а в събота и неделя от 12:00 до 20:00 часа.

На тържеството за „запалване“ на стъклената елха музикален поздрав със селекция от любими коледни песни отправиха музикантите от „Over ground brass band“ и приятели.

Още по темата:
Загорка подарява пълна персонализирана бутилка срещу празна край коледната елха в парк “Пети октомври”

IMG_7384IMG_7397
IMG_7394
#

социални мрежи

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!