BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Задържаха в Стара Загора иманяр с тракийски и римски антики

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Metaldetector

Разкрити престъпления:
На 08.01.2021 г. от служители на сектор “Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР – Стара Загора е проведена специализирана полицейска операция за пресичане, разкриване и документиране на престъпления, свързани с културно-исторически ценности. На същата дата в ЖК “Трите чучура” е задържан 56-годишен мъж от Стара Загора. При извършените процесуално-следствени действия в дома на лицето и в управлявания от него лек автомобил са намерени и са иззети металдетектор, 13 тракийски, римски и византийски старинни предмети – украси, кръст и бронзова фигура, както и суха тревиста маса, за която след извършена експертиза е установено, че е наркотично вещество – марихуана, 0,46 гр. В ОДМВР – Стара Загора е образувано досъдебно производство по чл.278, ал.6, чл.277а, ал.7 и чл.354а, ал.3, т.1 от НК. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Бързи производства:
На 13.01.2021 г. в РУ – Казанлък е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343б, ал.3 от НК срещу 35-годишен мъж от с. Енина, общ. Казанлък, за това, че на същата дата около 03:00 ч. в Казанлък, квартал ”Васил Левски”, е управлявал л.а. ”Фиат” след употреба на наркотични вещества – канабис, амфетамин и метамфетамин, установено с техническо средство. Водачът е задържан за срок до 24 часа.

На 12.01.2021 г. в 14:45 ч. в Стара Загора на бул. “България” от полицейски екип е спрян л.а. “Опел”, управляван от 44-годишен мъж от Стара Загора. При извършената проверка и последвалите процесуално-следствени действия е установено, че в автомобила се превозват 6 чувала, съдържащи общо 60 кг нарязан тютюн без акцизен бандерол. В ОДМВР – Стара Загора е образувано бързо производство за престъпление по чл. 234, ал.1 от НК. Водачът е задържан за срок до 24 часа.
#

социално споделяне

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!