BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Задържаха под стража длъжностни лица от МБАЛ „Доктор Димитър Чакмаков“ – Раднево

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPK

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Стара Загора е водено разследване от Сектор “БОП“ – Стара Загора за извършено престъпление – пране на пари, осъществявано от лица, работещи в МБАЛ „Доктор Димитър Чакмаков“ – Раднево. В хода на разследване са събрани доказателства и за извършени други престъпления, а именно безстопанственост и длъжностно присвояване.

В качеството на обвиняеми са привлечени управител на лечебното заведение и още две длъжностни лица – М.С., М.У. и М.А., както и служител – С.С., шофьор, за извършено в съучастие помежду им длъжностно присвояване в големи размери в условията на продължавано престъпление – чл.202 ал.2 т.1 вр. ал.1 вр. чл.20 вр. чл.26 от Наказателния кодекс.

Две от лицата – М.С. и С.С, са привлечени като обвиняеми и за извършено в съучастие и в условия на продължавано престъпление – пране на пари – престъпление по чл.253 ал.2 вр. ал.1 вр. чл.20 вр. чл.26 от НК. Едното длъжностно лице – М.У., е привлечено и за извършена умишлена безстопанственост в условия на продължавано престъпление – престъпление по чл.219 ал.3 вр. ал.1 вр. чл.26 от НК.

Днес (неделя, 23.02.2020 г.) по внесено искане на Окръжна прокуратура – Стара Загора, Окръжен съд – Стара Загора взе по отношение на три от обвиняемите лица – М.С., М.У. и С.С., мерки за неотклонение „задържане под стража“, а по отношение на едно лице – М.А. – мярка за неотклонение „домашен арест“. Определението на съда подлежи на обжалване.

Разследването е възложено на следователи от Националната следствена служба – София, като продължава с извършване на активни процесуално-следствени действия.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

бутон за сайт

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!