BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Задържаха 20-годишен за грабеж в Казанлък

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPK

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора – Териториално отделение – Казанлък съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо С.Г., на 20 г., привлечен като обвиняем за това, че на 14.01.2021 г. в Казанлък, в съучастие като извършител с М.Х. и Й.К., е отнел чужди движими вещи – пари – сумата от 305 лева и дебитна карта, от владението на другиго, с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребена за това сила и заплашване – престъпление по чл.198, ал.1, вр. чл.20, ал.2, вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

На 14 януари 2021 г. обвиняемият С.Г. се намирал до търговски обект в Казанлък заедно с М.Х. и Й.К. По същото време пострадалият 22-годишен младеж по молба на свой болен близък отишъл до близкия банкомат, за да изтегли пари. Когато си тръгвал, пострадалият бил пресрещнат от тримата извършители, които, използвайки сила и заплахи, отнели от него сумата от 305 лева и банковата карта. Веднага след грабежа пострадалият подал сигнал в полицията и чрез извършените оперативно-издирвателни мероприятия извършителите били установени и обявени за издирване. С.Г. е бил задържан.

Той е криминално проявен и осъждан. Настоящото деяние е извършил в изпитателния срок на предходно осъждане за престъпление против собствеността.

Районен съд – Казанлък е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че С.Г. е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо С.Г. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

spodelime

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!