BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Задържаха 28-годишен рецидивист, излязъл скоро от затвора, за кражба на мобилен телефон в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС * STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPK

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А.К., на 28 г., привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че на 14.05.2020 г. в Стара Загора отнел чужда движима вещ – мобилен телефон с поставена допълнителна карта, на обща стойност 255 лв., от владението на собственика, без негово съгласие, с намерение противозаконно да го присвои, като деянието е извършено при условията на опасен рецидив – престъпление по чл.196, ал.1, т.1, вр. чл.194, ал.1, вр. чл.29, ал.1, б.“а“ и б.“б“ от Наказателния кодекс.

На 14 май 2020 г. обвиняемият А.К. се намирал в централната част на Стара Загора. По същото време пострадалата била на работното си място, като мобилният телефон бил оставен на бюрото й. Наложило се пострадалата да излезе извън помещението. Възползвайки се от отсъствието й, А.К. влязъл и откраднал мобилния телефон. По-късно през деня А.К. бил издирен и задържан от органите на полицията.

Обвиняемият е криминално проявен и многократно осъждан за престъпления от общ характер – кражби, като е изтърпявал различни по вид и размер наказания. Деянието на 14.05.2020 г. е извършено в условията на опасен рецидив, като за последно А.К. е бил освободен от затвора през март 2020 г. поради изтърпяване на наказанието.

Взетата спрямо А.К. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

споделяне във facebook

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!