BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Задържаха 42-годишен, откраднал собствената си кола от заложна къща

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPK

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем С.M., на 42 г., за това, че на неустановена дата в периода от 29.04.2018 г. до 2.05.2018 г. в Стара Загора противозаконно е присвоил движима вещ – лек автомобил, марка „Опел Вектра“, на стойност 2100 лв., която принадлежи на дееца, но е обременена със залог и се е разпоредил с нея неправомерно, без да запази правата на заложния кредитор – престъпление по чл. 206, ал.1, вр. ал.2 от Наказателния кодекс. Той е бил задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

С.М. е притежавал моторно превозно средство – лек автомобил, марка „Опел Вектра“. На 27.04.2018 г. той получил заем от заложна къща в Стара Загора, като оставил в залог автомобила си. Няколко дни по-късно от паркинга на заложната къща обвиняемият си взел превозното средство без знанието и съгласието на представители на юридическото лице и впоследствие продал автомобила за скрап на физическо лице на територията на община Сливен.

С.М. е криминално проявен, многократно осъждан. Деянието по чл.206 от НК е извършено в изпитателния срок на негово предходно осъждане за държане на акцизни стоки без бандерол. Работата по разследването продължава под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора. На 7.01.2021 г. е било внесено искане до Районен съд – Стара Загора за образуване на производство за вземане на мярка за неотклонение „домашен арест“ по отношение на обвиняемия С.М. Със съдебно определение от 07.01.2021 г., по образуваното частно наказателно дело съдебният състав е взел мярка за неотклонение “домашен арест“ спрямо С.М.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

социално споделяне

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!