BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Издание за незрящи подготвя Старозагорската света митрополия

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_4284

IMG_4285Издание за незрящи подготвя Старозагорската света митрополия. Идеята е на Културно-просветния отдел и се реализира с благословението на Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан. Първата избрана книжка е издаденият по повод 50-годишнината от интронизацията на митрополит Панкратий православен молитвеник. Той съдържа молитви към Пресвета Богородица за всеки ден от седмицата, взети от творенията на Нило-Сорския пустинноподвижник Йеросихимонах Нил.

Набирането на брайлова машина е поверено на 27-годишната Силвия Дойчинова. Тя е от Стара Загора. Завършва средното си образование в Специалното училище за ученици с нарушено зрение „Луи Брайл“. Връща се в родния си град и успешно завършва „Специална педагогика“ в Тракийски университет. През свободното си време изработва бижута, мартеници, както и картички с помощта на машина и крафт материали.

„Обожавам театъра и народните танци. С тях също се занимавам, макар и любителски. Обичам предизвикателствата и често се впускам в различни такива. От известно време се занимавам и с влогърство (https://www.youtube.com/channel/UCPkhdHUYs_yv75-8W2Sd23A), но там нещата са в начален етап. Имам желание да си направя и личен блог, в който да пиша, когато нещо ме е вдъхновило или просто да претворявам някоя лична история в публикация за блога. Това за сега само го обмислям, но за в бъдеще нищо не се знае. Може и да се реша. За момента пиша разни неща, но само и единствено аз си ги чета, без някой изобщо да има достъп до тях. Има какво да науча още в тази посока. За себе си мога да кажа още, че обичам да пътувам, да се срещам с приятели да натрупвам спомени и емоции, които ме зареждат за дълго след това“ – споделя Силвия, която вече набира текста.

Старозагорска митрополия се надява издаването на книги за незрящи да се превърне в дългогодишна традиция.
#

сподели бутон

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!