BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Излъчена бе първата онлайн пресконференция на кмета Живко Тодоров за противоепидемичния контрол в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
65465474

Проверките за незаконна работа на заведения в условията на строг противоепидемичен контрол в Стара Загора и селата от общината ще продължат още по-интензивно. Ще се извършва и непрекъснат контрол за това, стоят ли си вкъщи поставените под карантина лица, завърнали се от чужбина, като за целта са привлечени и инспекторите, от чиято отговорност временно е отпаднало наблюдението на преустановеното до 29 март заплащане за паркиране в Зелената зона.

С това започна днес първата по рода си онлайн пресконференция на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров, излъчена във Фейсбук и иинициирана като мярка срещу разпространението на коронавируса. Заедно с него пред камерите бяха председателят на Общинския съвет Мария Динева, заместник-кметовете Иванка Сотирова, Милена Желева, Йордан Николов и Красимира Чахова, както и секретарят на Общината Делян Иванов, който е натоварен със задачата да координира цялостната организация на противоепидемичните мерки. Медиите задаваха своите въпроси към участниците в чата под живото излъчване на пресконференцията на страницата на Телевизия “Загора”. Записът може да бъде гледан в страницата на телевизията, както и в други Фейсбук групи.

Записването на доброволци за съдействие в подпомагането на възрастни и самотни хора в Община Стара Загора се извършва на тел. 0885 90 12 12 или чрез стационарния номер на общинската администрация 042 614 614. Вечерен час за учениците засега няма да се въвежда, но мярката остава като възможна опция при усложняване на обстановката, стана ясно по време на пресконференцията. В тази връзка кметът призова за активно съдействие и контрол от страна на родителите на подрастващите.

Самотноживеещите възрастни хора могат да заявяват от днес за утре доставка в дома им на топла храна от Диетичния стол на тел. 0885 363 077 (Атанаска Ангелова). Доставката се извършва в съдове за еднократна употреба. От вчера действа със същата цел и тел. 0885 382 233. На тези телефони нуждаещите се от храна диктуват адреса си. За доставката на лекарства по НЗОК трябва да предоставят на специално упълномощеното от Общината длъжностно лице, което ще ги посети, и рецептурната си книжка.

Продължава редовната дезинфекция на градския транспорт и обществени места като спирки, паркове, паркова мебел, детски площадки и пешеходна зона. Поддържа се контакт с магазините от големите вериги за установяване на необходимата противоепидемична организация на клиентите в тях. В по-малките търговски обекти трябва да се обслужва по един човек вътре, като редът се пази отвън на дистанция с шахматно подреждане на чакащите.

Сигнали за завърнали се от чужбина старозагорци старозагорци могат да подават на телефоните на РЗИ, която организира поставянето им под карантина, или на тел. 112. В края на миналата седмица под карантина бяха около 50-60 души.

Снабдяването с маски става индивидуално. За по-големи количества заявките се правят директно във фирма “Мересев”, където ги шият.
#

spodelime.com

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!