BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Конкурс за сурвачки обявяват в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
сурвачка

Община Стара Загора и Центърът за подкрепа за личностно развитие обявяват традиционния конкурс „Сурва, весела година“ за изработване на сурвачка и рисунка.

В него могат да участват ученици от 7 до 14 години, разделени в две групи: І група – 7-10 години и ІІ група – 11-14 години.

Сурвачките трябва да бъдат изработени от естествени материали, да носят българската народна традиция и да отразяват умения, сръчност и познания за коледните и новогодишни обичаи в България.

С до две творби без ограничения в жанра – живопис и графика, могат да се включат и малките художници отново в двете възрастови групи. Изискването е рисунките да са във формат 35/50 см (без паспарту), а техниката е по избор.

Сурвачките и рисунките трябва да са съпроводени с информация за двете имена на участника, години, клас, училище и телефон. Желаещите да се включат, носят или изпращат творбите си в сградата на Центъра за подкрепа за личностно развитие на ул. „Захарий Княжески” 71, ет.3.

Срокът за изпращане на творбите е до 12 декември.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 17 декември от 14.30 часа в залата на центъра. Тогава ще бъде и награждаването на отличените творби.
#

nov

споделяне във facebook

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!