BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Литургия и възпоменание на жертвите от ПТП в Стара Загора тази неделя (17 октомври)

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Carkva Sv Vavedenie Bogorodichno

С решение на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации от 26 октомври 2005 г. третата неделя на месец ноември се отбелязва като Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. Министерството на вътрешните работи ежегодно се присъединява към събитията, посветени на хората, загубили живота си при движение по пътищата на страната и извън нея.

През 2019 г. Световният ден се отбелязва на 17 ноември.

Със съдействието на дирекция „Вероизповедания” към Министерския съвет и Националния съвет на религиозните общности в България е взето решение във всички храмове на официалните религии в Република България да се проведат служби за отдаване почит на жертвите на пътни инциденти и за молитва за запазване живота на хората, които участват в движението като пешеходци, пътници или водачи.

В тази връзка на 17.11.2019 г. (неделя) в храм „Въведение Богородично“ – Стара Загора от 10:30 часа ще бъде отслужена литургия за възпоменание и отдаване на почит на жертвите от ПТП. Поканата за присъствие е към цялата старозагорска общественост.

ОДМВР – Стара Загора апелира да бъдем отговорни пешеходци, водачи и пътници и да възпитаваме децата си в спазване на закона.
#

бутони за социални мрежи

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!