BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Музикантите на Стара Загора заявяват: „Тук сме!” с три концерта на открито

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
847874994

На три локации на открито днес в Стара Загора ще се проведат концерти под надслов “Музикантите на Стара Загора: Тук сме!”. Инициативата е дело на творческия колектив “На улицата” с подкрепата на Община Стара Загора, Международния младежки център в Стара Загора и “Къщата на архитекта”.

Новите арт пространствата, които талантливите музиканти ще превърнат в своеобразни сцени, са:

* От 17.00 часа пред фонтантана на “Пингвините” формация „Карашък” с вокал Момчил Момчилов и бас Николай Димов. Те ще представят своите музикални идеи, облечени в ъндърграунд звучене с етно елементи. Пo време на събитието старозагорци ще могат да видят и интересни инструменти като дудук и мини саксофон. За любителите на акустичния рок бандата “L.I.S.”, създадена от ученици ГПЧЕ “Ромен Ролан”, ще представи авторски песни и няколко кавъра.

От 18.00 часа на новооткритото арт пространство Водно огледало „Поетите на Стара Загора“ (бул. “Цар Симеон Велики” 117), ще бъде Пресиян Кисьов с артистичния псевдоним Presi Kiss. Той е само на 15 години и е един от най-младият е участници в събитието. Ученик в НУМСИ “Христина Морфова”, той ще представи една своя песен, както и парчета на Creedance Clearwater Revival, Deep Purple и The Beatles. Присъстващите ще могат да се насладят и музиката на Иво Златанов. Той е бивш морски капитан далечно плаване, с интереси и търсения в музиката и поезията. Ще предложи на публиката акустични варианти на авторски песни и интерпретации на Leonard Cohen и Red hot chili peppers.

Час по-късно, от 19,00 часа, зад “Музея на религиите” (бул. “Цар Симеон Велики” 115), ще звучат песните на джаз дуо Дона Мосто. Любителите на рока ще могат да чуят авторския рок-проект “Борис Атанасов бенд”. Ще бъдат представени песните на “Project 7″ – фюжън и “Toma ‘n’ the Hawks” – алтернативен рок.

Целта на организаторите е да насочат вниманието към хората на изкуството и по-специално към музикантите. “С тези концерти на открито искаме да покажем на публиката и обществеността в града, че въпреки всички препятствия и несгоди музикантите от Стара Загора са тук и продължават да правят музика, най-вече заради любовта и уважението си към своето изкуство”, споделя Димитър Живков, един от организаторите.

Всички концерти са със свободен достъп за гражданите и гостите на града.
#

бутони към социални мрежи

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!