BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Няма сериозни щети от падналите обилни валежи в Община Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Река Бедечка поема безпроблемно излишните води от зеро “Загорка”
*
42543256436

25 литра на квадратен метър е падналото количество валежи за изминалото денонощие на територията на Община Стара Загора. „В сутрешните часове е подаден сигнал за излизане на река Османска от коритото й в района на село Казанка. Установено е заливане малка част от вътрешноселска улица. Незабавно е изпратена техника, която да спомогне за отводняването на участъка“, информира Пламен Тодоров, началник на отдел „Опазване на обществения ред и управление на кризи“ в община Стара Загора.

Той допълни, че към момента няма данни за други проблемни участъци. „Нивото на водите в езерото „Загорка“ се повишило вследствие на обилните валежи. В момента се извършва контролирано изпускане на вода към река Бедечка. Нейното корито поема изцяло водите и по цялата дължина на реката няма регистрирано преливане. Постоянно се извършват обходи и се следи ситуацията“, категоричен е Тодоров.

Няма данни за нарушено електрозахранване в малките населени места, стана ясно още от думите му. През изминалото денонощие на Горещия телефон не са постъпили сигнали за проблеми, свързани с метеорологичната обстановка.

“Да, дойде вода, заля някоя стълба на бетонните плочи, утре ще се оттече – съобщиха от Спортния клуб по риболов – Стара Загора. – Премахнати бяха най-големите дървета, създаващи потенциална опасност от забентване и сега чакаме да намали притока. Близо 40 сантиметра бе повишеноето на нивото, спрямо нормалното. Вече спада с 1 сантиметър на 10 минути. Крановете са изправни, отворени са на максимум още в предходните дни, но водата просто е много. Не случайно миналата зима поставихме мрежата разделяща водоема на две, сега рибата си стои при нас от източната страна. Обема на водоема е малък, затлачено е през годините. Дори празно да е, с тази прииждаща вода ще се напълни за час-два и в останалите 10 пак ще си тече както сега.”
#

социални бутони

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!