BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Облекчават мерките за посещения в музеи, галерии, библиотеки и кина в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС * STZAGORA.NET
*
__Obshtinata 660 2019

Със заповед на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров, при спазване на изискването за социална дистанция и на всички противоепидемични мерки се допускат посещенията на музеи на открито, галерии и библиотеки на открито и закрито.

Разрешава се провеждането на културни събития – концерти и други сценични прояви на сцени на открито, с допустима заетост на местата до 30% от максималния капацитет. Възможни са посещения на кина, с допустима заетост на местата до 30% от максималния капацитет.

Културните институти на територията на Община Стара Загора са в готовност да уредят пространствата си за посещения съобразно новите изисквания и да отворят врати за посетители.

На 12 май гражданите ще имат възможност да посетят Художествената галерия при спазване на всички противоепидемични мерки.

Ден по-късно читатели ще приемат Регионална библиотека „Захарий Княжески“ и библиотека „Родина“. На 14 май ще бъдат отворени Регионалният исторически музей и Къща-музей „Гео Милев“.

Утре, 12 май, ресорният зам.-кмет Милена Желева ще проведе работна среща с ръководителите на културни институти в Община Стара Загора. По време на нея ще бъдат обсъдени възможности за откриване на нови алтернативни арт пространства, където да се представят пред публика различни културни събития.

https://www.starazagora.bg/bg/obyavleniya/zapoved-10-00-1313-otnosno-poseshteniyata-na-kulturni-institutsii-i-provezhdaneto-na-kulturni-sabitiya
#

бутони за социални мрежи

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!