BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Общински съветник предлага “Мересев” да произведе защитни маски за всички старозагорци

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
received_10209298134130391

Във връзка с обявяването на световна пандемия от Световната здравна организация заради коронавируса, днес общинският съветник от Истината за Стара Загора Янко Янков входира конкретно предложение към кмета на община Стара Загора и към общинския съвет. Предложението е за своевременно обезпечаване на жителите на община Стара Загора с противовирусни маски. Идеята на Янков е да се преведат 50 000 лв. от общинския бюджет по сметката на общинско дружества “Мересев”, с които пари да бъдат закупени материали за производството на маски. Както стана ясно миналата седмица от управителката на дружеството Таня Славова, те са разработили и започнали производство на противовирусни маски за многократна употреба, спиращи заразата. Вечер се перат и на другия ден се носят пак.

Предложението на Янко Янков включва условието общинското дружество първо да осигури маски на всички жители на община Стара Загора на преференциални цени и чак тогава да продава на външни лица и контрагенти. За всички работещи в общински структури се предвиждат безплатни маски, също така и за всички работещи в общинските здравни дружества. Целта е служителите да работят спокойно и да изпълняват служебните си задължения към гражданите.

“Наш дълг е като отговорни лица да осигурим максимално ограничаване на разпространението на коронавируса между нашите съграждани и осигуряването на спокойствие в ежедневието им. Надявам се от общината да реагират светкавично, като входират предложение за това, откъде да бъдат пренасочени пари от бюджета, колегите да подкрепят предложението ми и да бъде гласувано още на тази сесия. Целта е да започне производството в максимално къси срокове, тъй като маските се правят бавно, а количеството е голямо, близо 170 000 бр. Ако всичко стане факт, всеки старозагорец срещу лична карта ще може да си купи маски на преференциални цени от фирмения магазин на “Мересев” – допълва Янков.

Още по темата:
Коронавирус: Защо трябва да действате сега
5665474527
#

споделяне във facebook

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!