BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Онлайн проект „Да бъдем заедно по-добри“ посветиха на 24 май в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС * STZAGORA.NET
*
img_14021

Педагогическите съветници и училищни психолози в Стара Загора реализираха онлайн проект по повод 24-май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

„Опитвали ли сте да запалите огън през стъкло? Да подбудите някого към действие само с мисъл, идея, желание, но без да го виждате реално? Всяко велико дело на света е започнало с искрата на вярата, че моят успех е и твой успех, че заедно можем повече! Така и ние използвахме стъклото за лупа, за да запалим огъня в детските души, сплотим деца и родители в създаването на един уникален проект.

Не е лесно да се координират деца и възрастни хора без живия контакт, но въпреки това ние не се отказахме. Поредният онлайн проект, който осъществяваме заедно, е под надслов „Да бъдем заедно по-добри“ и е в чест на един от най-българските празници – 24-ти май. Малки и големи ученици приеха с ентусиазъм предизвикателството – да рецитират най-хубавите български стихове, и така да поздравят всички за празника“, разказват организаторите.

Те благодарят на всички родители, които са заснели изпълненията на децата си по неповторим и запомнящ се начин, на децата, които не са се отказали да рецитират до успешния финал.

“На 24 май честваме празника на просветата, културата и писмеността. За пореден път педагогическите съветници и училищни психолози от Стара Загора се обединихме около идеята да отбележим достойно празника, заедно със своите ученици, макар и виртуално.

На този ден ние се обединяваме около езика, писмеността и увереността ни като единен и сплотен народ. Нека никога не стихват жаждата за духовно възвисяване и светлият зов на българщината у всички нас!

Честит празник!”

Проектът можете да видите на адрес: https://www.youtube.com/watch?v=Shhj9I-G-Hg&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2-xgb_K2pHmsY2-dX2TNOSkM-KzE_3cHzKOXngcBCVT_BUB4iOOdlZHo0
#

бутон за сайт

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!