BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Осъдиха 17-годишен старозагорец на „Пробация“ за нарушаване на задължителната карантина

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС * STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPK

По досъдебно производство на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден М.В., на 17 г., за това, че на 19.04.2020 г. в Стара Загора е нарушил мярка, издадена против разпространяването на заразна болест – COVID-19 по хората, като напуснал мястото си за настаняване под карантина, и макар и непълнолетен, е разбирал свойството и значението на деянието и е могъл да ръководи постъпките си – престъпление по чл.355, ал.2 вр. ал.1 вр.чл.63,ал.1,т.4 от Наказателния кодекс.

По споразумение на прокуратурата и защитата на обвиняемия, одобрено от Районен съд – Стара Загора, на М.В. е наложено наказание „Пробация”, изразяващо се в следните пробационни мерки: “Задължителна регистрация по настоящ адрес” за срок от 10 месеца и “Задължителни периодични срещи с пробационен служител” – за срок от 10 месеца.

По делото е установено, че на 10.04.2020 г. М.В. влязъл на територията на Република България от зона с разпространение на COVID-19, при което на Летище София той декларирал, че ще изпълнява 14-дневната си карантина в Стара Загора. От РЗИ – Стара Загора подали във Второ РУ на МВР данни и адреси на лица, които са под карантина, за извършване на проверки. При посещение на полицейски служители на 19.04.2020 г. било установено, че обвиняемият не е на посочения адрес.

Определението на Районен съд – Стара Загора е окончателно.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

бутони за социални мрежи

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!