BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Осъдиха 36-годишна жена на „Пробация“ и 5000 лева глоба за нарушаване на задължителната карантина

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС * STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPK

По споразумение на Районна прокуратура – Стара Загора е осъдена Б.П., на 36 г., за това, че на 4.04.2020 г. в с. Самуилово, обл. Стара Загора, е хнарушила мерки, издадени против разпространяването на заразна болест по хората и във връзка с усложняваща се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 на територията на страната. След като била поставена под карантина с предписание на Регионална здравна инспекция – Благоевград, Б.П. не изпълнила задължението си да не напуска адреса, на който била поставена под карантина в посочения в предписанието 14-дневен срок (от 02.04.2020 г. до 14.04.2020 г.), като предписанието било връчено на 02.04.2020 г. – престъпление по чл.355, ал.2 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

На 2 април 2020 г. обвиняемата Б.П. влязла на територията на Република България от зона с разпространение на COVID-19, при което на ГКПП-Кулата тя декларирала, че ще изпълнява 14-дневната си карантина в село Самуилово, обл. Стара Загора. От РЗИ – Стара Загора подали във 2-ро РУ на МВР – Стара Загора данни и адреси на лица, които са под карантина, за извършване на проверки. При посещение на полицейски служители на 4.04.2020 г. било установено, че обвиняемата не е на посочения адрес.

С подписано споразумение обвиняемата Б.П. се е признала за виновна и се е съгласила да й бъде наложено наказание „Пробация”, изразяващо се в следните пробационни мерки: “Задължителна регистрация по настоящ адрес” за срок от 7 месеца с периодичност от 2 пъти седмично и „Задължителни периодични срещи с пробационен служител” за срок от 7 месеца, както и глоба в размер на 5000 лева. Споразумението между Районна прокуратура – Стара Загора и обвиняемата е одобрено от Районен съд – Стара Загора, не подлежи на протест и обжалване и е влязло в сила.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

share button

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!