BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Откриха виртуалната Панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС * STZAGORA.NET
*
IMG_7085

Осмото издание на Областна панорама за професионално образование и кариерно ориентиране бе открито днес в Стара Загора. Организатори са Община Стара Загора и Регионалното управление на образованието, в партньорство с Търговско-промишлената палата и Клуба на работодателя. Досега събитието се провеждаше в края на месец април на голяма площ, където се срещат кандидат-гимназисти, техните родители и представители на бизнеса. Целта е да се помогне за информирания избор на образование и професия на младите хора, съобразен с търсенето на пазара на труда.

Тази година, заради извънредното положение, организаторите решиха да предложат Виртуална областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране – 2020 г.

В нея участват 26 училища от областта, Тракийски университет и 8 фирми от Стара Загора.

На специалната фейсбук страница „Виртуална панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране“ – https://bit.ly/3ajxVfi са събрани видеа на учебни заведения с професиите и специалностите, по които ще се извършва обучението през учебната 2020/2021 година. Предприятията и фирмите пък представят дейността на фирмата, основни специалности на работещите във фирмата, партньорска професионална гимназия (гимназия, произвеждащи основните кадри за фирмата) и др.

„Позволете ми да Ви поздравя с днешния празник 11 май – Ден за почит на светите братя Кирил и Методий. На този светъл ден за мен е чест да обявя откриването на VIII-ма Областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране 2020 г. Благодаря на съорганизаторите на събитието – Регионално управление на образованието – Стара Загора, Търговско-промишлена палата и Клуб на работодателя. Тази Панорама е следствие от партньорството, в което работят институциите, затова и резултатите са добри.

На младите хора, на които предстои да направят избор на учебно заведение, пожелавам успех. Бъдете здрави и изберете образование и професия, според Вашите интереси, способности и търсенето на пазара на труда. А ние ще продължаваме да работим за още по-качествено образование, което да Ви отведе до успешна кариера!”, се казва в посланието на Живко Тодоров, кмет на Община Стара Загора.

Приветствия към участниците изпратиха още областният управител Гергана Микова, началникът на Регионално управление на образованието Татяна Димитрова, председателят на Търговско-промишлена палата Стара Загора Олег Стоилов и Мария Бойчева, председател на СНЦ „Клуб на работодателя – Стара Загора“.

Всички те могат да се видят на фейсбук страницата „Виртуална панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране“ – https://bit.ly/3ajxVfi.

Участващите в Панорамата видеа ще бъдат предоставени на ръководствата на училищата в Старозагорска област за разпространение сред учениците.
#

бутон за сайт

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!