BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Превишения на алармения праг на серния диоксид са регистрирани в три последователни часа в Гълъбово

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Obgaz_protivogaz

Регистрирани са превишения на алармения праг за серен диоксид от мониторингов пункт за качеството на атмосферния въздух – Автоматична измервателна станция Гълъбово.

В 17:00, 18:00 и 19:00 часа на 14.03.2020 г. Автоматичната измервателна станция “Гълъбово” отчете превишения на праговата стойност в три последователни часа по показател серен диоксид.

– в 17:00 часа – 983.76 микрограма на куб. м.
– в 18:00 часа – 658.93 микрограма на куб. м.
– в 19:00 часа – 963.46 микрограма на куб. м.

Предприети са следните мерки: РИОСВ – Стара Загора е издала предписания на четирите топлоелектрически централи от комплекса „Марица-изток“, включително и втори такива, изискващи намаляване на емисиите на серен диоксид при експлоатацията на горивните инсталации, включително и намаляване товара на работещите към момента мощности.

Прогноза: наблюдава се тенденция на неустойчива атмосфера, създаваща предпоставки за задържане на високи концентрации на атмосферен замърсител серен диоксид в приземния атмосферен слой на гр. Гълъбово.

* * *
В 20.30 ч. от Гълъбово съобщиха, че необходимостта от предпазни мерки за населението в Гълъбово е отпаднала.

В резултат на предприетите от РИОСВ – Стара Загора мерки и реализираните от четирите ТЕЦ-а от комплекса „Марица-изток“ действия по редуциране на емисиите на серен диоксид, в 20:00 часа на 14.03.2020 г. от Автоматичната измервателна станция Гълъбово в гр. Гълъбово е отчетена стойност по показателя:

* 20:00 часа – 102.55 микрограма на куб. м.

Останалите Пунктове за мониторинг в област Стара Загора не отчитат превишения на контролираните показатели.

Дежурният екип от РИОСВ – Стара Загора продължава наблюдението на нивата на замърсителите от всички пунктове за мониторинг на територията на инспекцията.
#

spodelime

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!