BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Превишен е аларменият праг за серен диоксид в Гълъбово. Отмениха го в 19.00 часа

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
6546575315

Превишение на алармения праг по показател серен диоксид е регистрирано на 26.03.2020 г. в град Гълъбово

В часовете от 16 до 18 ч. е регистрирано превишение на Алармен праг по показател серен диоксид в град Гълъбово. Автоматичната измервателна станция, която е разположена в централната част на града регистрира превишение на Алармения праг по показател серен диоксид в три последователни часа, както следва:

– в 16:00 часа – 581.14 микрограма на куб. м.

– в 17:00 часа – 638.39 микрограма на куб. м.

– в 18:00 часа – 553.2 микрограма на куб. м.

Аларменият праг за серен диоксид е 500 мкг/м3, измерени в три последователни часа.

РИОСВ – Стара Загора е издала предписания за намаляване на емисиите на серен диоксид на всички ТЕЦ от комплекса „Марица изток”, включително и намаляване товара на работещите към момента мощности.

Наблюдава се тенденция на неустойчива атмосфера, създаваща предпоставки за задържане на високи концентрации на атмосферен замърсител серен диоксид в приземния атмосферен слой на гр. Гълъбово.

РИОСВ – Стара Загора продължава да извършва контрол на качеството на атмосферния въздух и ще информира гражданите на Община Гълъбово при настъпили промени.

*  *  *

В резултат на предприетите от РИОСВ – Стара Загора мерки и реализираните от четирите ТЕЦ от комплекса „Марица-изток“ действия по редуциране на емисиите на серен диоксид, в 19:00 часа на 26.03.2020 г. от Автоматичната измервателна станция Гълъбово в гр. Гълъбово е отчетена стойност по показателя:

–  в 19:00 часа – 137.98 микрограма на куб. м.

Във връзка с очерталата се след 19:00 часа на 26.03.2020 г. тенденция на намаляване концентрациите на атмосферен замърсител серен диоксид, отпада необходимостта от предприемане на предпазни мерки от чувствителните групи на населението в гр. Гълъбово.

Останалите Пунктове за мониторинг в област Стара Загора не отчитат превишения на контролираните показатели.

Дежурния екип от РИОСВ – Стара Загора продължава наблюдението на нивата на замърсителите от всички Пунктове за мониторинг на територията на инспекцията.
#

бутони към социални мрежи

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!