BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Представят книга с добри практики на Детска градина “Светлина” – Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
korica1

Премиера на книгата „Светът на детето“, издание на колектива на Детска градина “Светлина“ – Стара Загора, ще се състои на 14 ноември 2019 г. от 14,00 часа във фоайето на Държавна опера-Стара Загора.

В книгата на 96 страници и 4 раздела (“Светът на детето“, „Детето и светът на възрастните“, „Детето и светът на изкуството“ и „Клубове“) са представени 20 иновативни практики на учители в детската градина.

„Основна цел на възпитателната работа според иновативната авторска програмна система на ДГ “Светлина“ е социализацията на детето и превръщането му в личност. Според авторите на иновативната система целта, заложена в стратегията, определя и визията на „Личностно ориентираният модел за формиране на детската личност, който включва: Емоционално и психическо благополучие на здраво и щастливо дете, екология на детството, познавателно развитие на детето, формиране на социални умения, формиране на комуникативни умения, стимулиране на детската креативност“ – се казва в предговора на Йоанна Димитрова, директор на ДГ “Светлина“.

Книгата е написана под научното ръководство на доц.д-р Камелия Галчева от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, която от години консултира екологичното обучение на децата в ДГ „Светлина“.

Красивата книга се издава от Рекламна къща „Акром“. Рая Енчева е автор на илюстрациите, а Пламена Ганева – на графичния дизайн и дизайн авторско лого.

В книгата са описани интересни игри, сценарии за тържества, различни инициативи. Четивото е полезно за учители в детски градини, студенти по педагогика и преподаватели във ВУЗ.
#

spodelime.com

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!