BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Прокуратурата наблюдава досъдебно производство за трудова злополука в завод „Арсенал“

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Prokuratura

Районна прокуратура – Стара Загора, Териториално отделение Казанлък, наблюдава досъдебно производство, по което се извършва разследване от служители на РУ на МВР – Казанлък, за престъпление по чл.134, ал.1, т.2 от Наказателния кодекс.

Около 8,30 часа днес в подстанция, захранваща с електроенергия завод „Арсенал“ АД, се е извършвала подготовка за ремонтни дейности. В подстанцията е възникнала волтова дъга, от която е пострадал 32-годишен инженер-енергетик, като е получил обгаряне на горния ляв крайник и част от лицето. Пострадалият веднага е бил транспортиран в Клиниката по изгаряния към Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина „Н.И.Пирогов“ – София, без опасност за живота. В 9,18 часа в РУ на МВР – Казанлък е постъпил сигнал за възникналата трудова злополука. На място е изпратен дежурен екип от РУ на МВР – Казанлък, като е бил извършен оглед на местопроизшествие, разпит на свидетели и др.

Образувано е досъдебно производство за причинената средна телесна повреда на В.М., на 32 г., поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност – престъпление по чл.134, ал.1, т.2 от НК, като предвиденото наказание е лишаване от свобода до две години или пробация.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

бутон за социални мрежи

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!