BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Прокуратурата погна 60-годишен в Казанлък, нарушил карантината и напуснал дома си. Грози го затвор и голяма глоба

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPK

Районна прокуратура – Казанлък образува досъдебно производство за неспазване на задължителна карантина от 60-годишен мъж, който наскоро се е завърнал в България от чужбина. Установено е, че на 18.03.2020 г. в Казанлък той е нарушил мерките, издадени против разпространението или появяването на заразна болест по хората във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19. Мъжът не е изпълнил задължението да не напуска дома си, където е посочил, че ще пребивава в предписания срок за карантината, като деянието е извършено по време на извънредно положение – престъпление по чл.355, ал.2, пр.3, вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

Делото за неспазването на карантината е взето под специален надзор от Апелативна прокуратура – Пловдив, съгласно заповед на Главния прокурор.

Според закона неспазването на карантинния период от 14 дни, предписан от РЗИ, може да доведе до наказание лишаване от свобода до 5 години и глоба от 10 000 до 50 000 лева.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

сподели бутон

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!