BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Просвета“ отваря своите електронни учебници и за българските ученици в чужбина

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
654675475

Издателска група „Просвета“ ще подкрепи и българските неделни училища в чужбина при задълбочаващата се криза заради вируса COVID-19 и прекратяването на учебните занятия в много държави по света.

От днес повече от 45 000 българчета, които учат в над 350 училища в чужбина, ще получат неограничен безплатен достъп до електронните учебници за 1. – 10. клас и до електронните познавателни книжки за всички възрастови групи в детските градини. По-рано днес най-голямото българско образователно  издателство обяви, че дава сводобен достъп до всички свои дигитални интерактивни образователни материали за близо 700 000 ученици, които в момента се обучават в България. 

Чрез дигиталните образователни материали учениците и учителите ще могат да работят дистанционно от вкъщи.

Електронните учебници на „Просвета” са одобрени от Министерството на образованието и науката и съдържат близо 33 000 образователни ресурса. На разположение на учениците са 18 855 интерактивни тестове и упражнения, 118 триизмерни визуализации, 2161 видеофилма, 8473 аудиофайла, 228 презентации, 2365 фотогалерии, 360-градусови панорамни снимки и др.

Информация как да се ползват електронните учебници може да се намери на сайта на издателската група: www.e-prosveta.bg 

Също като учениците в България, децата от неделните училища зад граница могат да се възползват и от безплатните видеоуроци, които „Просвета“ излъчва в рамките на инициативата „Учим онл@йн с учител“. Те са по български език и литература и по математика за 7. клас и може да се гледат на сайта и на фейсбук страницата на „Просвета“.

Повече за инициативата ТУК.

Пак там има и публикуван график на видеоуроците, който своевременно се актуализира. 
#

социално споделяне

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!