BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Разследват причините за взрива в Завод №4 на “Арсенал” АД

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPK

Днес, 12 март 2020 г., под надзора на Окръжна прокуратура – Стара Загора продължават да се извършват следствени действия по образувано досъдебно производство за това, че на 11.03.2020 г. в Завод №4 на „Арсенал“ АД, намиращ се в гр.Мъглиж, обл. Стара Загора, е унищожено чрез взрив чуждо имущество – производствени сгради – престъпление по чл. 333, вр. чл.330, ал.3, вр. ал.2, т.1 и т.2, вр.ал.1 от Наказателния кодекс.

Разследването е възложено от Главен прокурор на екип от следователи от Националната следствена служба поради особена фактическа и правна сложност. До момента са извършени огледи на местопроизшествието и разпити на свидетели, като днес се извършват допълнителни огледи и разпити. Предстои да бъдат изискани документи и назначени съответните експертизи. Пострадали са общо 6 лица, от които две лица са настанени в болница за лечение. За осигуряване на безопасност на работещите заводът е затворен и в него не се извършва дейност.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

бутон за социални мрежи

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!