BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Районна прокуратура – Стара Загора наблюдава досъдебно производство за нарушаване на задължителна карантина от 23-годишна жена

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPK

Районна прокуратура – Стара Загора – Териториално отделение – Раднево наблюдава досъдебно производство за нарушаване на задължителната 14-дневна карантина – престъпление по чл.355 ал.2 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

На 17 март 2020 г. 23-годишна жена влязла на територията на Република България през ГКПП Видин – Дунав мост, с лек автомобил марка „Фолксваген“, с кърджалийска регистрация, при което тя декларирала, че ще изпълнява 14-дневната си карантина в село в община Раднево, обл. Стара Загора. При извършената проверка от полицейски екипи на РУ на МВР – Раднево на посочения адрес на 18.03.2020 г. и на 19.03.2020 г. жената не била намерена. Майка й обяснила, че до момента тя не се е прибирала в селото, както е посочила в декларацията си. Полицейските екипи извършили проверка и на постоянния адрес на жената в друго село в общината, но било установено, че и там не е пребивавала.

След извършената проверка писмените материали били докладвани в Районна прокуратура – Стара Загора, Териториално отделение Раднево. Образувано е досъдебно производство за неспазването на карантината, което е взето под специален надзор от Апелативна прокуратура – Пловдив, съгласно заповед на главния прокурор.

Припомняме, че след влезли в сила законодателни промени наказанието за нарушаване на наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразителна болест по хората по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, е до пет години лишаване от свобода и глоба в размер от десет до петдесет хиляди лева.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

бутон за споделяне

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!