BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ротари Клуб Стара Загора-Берое прави подарък по случай своя рожден ден

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
87379759_491827791503370_5356025888301383680_n

По случай 115 години от създаването на международното движение Ротари Интернешънъл и по случай рождения ден на организацията – 23 февруари, Ротари клуб Стара Загора-Берое ще подари на Старозагорската митрополия 180 билета за представления на Държавна опера – Стара Загора, които ще бъдат раздадени на деца и младежи от социалните домове и социално слаби хора. На Балетната гала на 26 февруари в Старозагорската очакват младата публика, а от митрополията ще се раздадат билети за премиерата на ораторията „Страсти по Матея“ на 15 април и концерта „Българските виртуози от световните сцени“ със солист Теодора Сороков – цигулка на 24 април. „Този жест на Ротари клуб-Берое е прекрасен и сътрудничеството ни е пример за социално отговорна политика в името на голямата кауза за подобряване качеството на живот на хората и чрез голямото изкуство“ – коментира директорът на Операта Огнян Драганов.

От Ротари клуб – Стара Загора Берое припомнят, че началото на световната организация Ротари Интернешънъл е положено на 23 февруари 1905 година в Чикаго от младия адвокат Пол Харис, който заедно с трима свои приятели сформира първия Ротари клуб и полага основата на първата в света организация с идеална цел. Впоследствие тя излиза от границите на своята страна, за да се превърне в международна организация, отдадена в служба на човечеството и мира, като прехвърля географските, религиозните, расовите, политическите, социалните и други бариери.

Най-известното мото на Ротари е „Service above Self“ – „За безкористна служба“, и правенето на добро по света се е превърнало в кауза на всички клубове. Темата на настоящата Ротарианска година е „Ротари свързва света“.

Днес Ротари е организация на бизнес и професионални лидери от 161 страни в целия свят с над 1,2 милиона членове в повече от 35 000 Ротари клуба. Основните зони на фокус са насърчаване на мира, борба с болестите, осигуряване на чиста вода, санитария и хигиена, майчино и детско здраве, подпомагане на образованието, растяща местна икономика.

В България днес има 89 Ротари клуба с над 2000 ротарианци в почти всички големи градове.
#

споделяне във facebook

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!