BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Световен ден на социалната работа в Тракийския университет

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
TrU-8

Световният ден на социалната работа – 19 март – е ден, в който в глобален мащаб социални работници, студенти и преподаватели в тази област отбелязват значимостта й като професионална дейност и образование. Предизвикателствата, пред които е изправено обществото ни в момента са големи, тежки, трудни и необичайни. Социалните работници са хората, които всеки ден демонстрират своята отговорност, дисциплина, отдаденост и саможертва.

По повод световния ден на социалната работа катедра „Социални дейности“ в Медицинския факултет на Тракийския университет, като член на Европейската асоциация на училищата по социална работа, заедно със студентите от специалността разработи, анализира и потърси отговор на актуални проблеми от сферата на социалната работа.

Студентите от първи курс потърсиха възможности за преодоляване на стигмата в обществото по отношение на социалния работник. В рамките на своето проучване те анализираха причините за съществуването на стигма по отношение на професията, реализираха видеоинтервюта и предложиха иновативни решения за преодоляване на проблема.

Второкурсниците очертаха професионалния профил на съвременния социален работник. От своите проучвания те изведоха значимостта на социалната работа и възприемането й като една изключително важна и престижна подпомагаща професия. Очертаха някои от принципите на социалната работа – солидарност, защита на правата, цялостност и самоопределение, справедливост.

Студентите от трети курс се фокусираха върху обучението по социална работа и практическата реализация на специалистите. В рамките на своите проучвания те поставиха фокус върху позитивите от задълбоченото изучаване на медицински дисциплини, което се осъществява в рамките на обучението по специалност „Социални дейности“ в Медицинския факултет на Тракийския университет.

Западните изследователи определят социалната работа като професията на ХХІ век и днес повече от всякога се доказва нейната практико-приложна роля в съвременното общество.
#

бутон за споделяне

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!