BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Специализирана полицейска операция на ОДМВР – Стара Загора е проведена в Мъглиж

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Prokuratura

На 2.07.2020 г. по разпореждане на окръжния прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов е проведена Специализирана полицейска операция на територията на гр. Мъглиж, обл. Стара Загора. В нея са участвали служители на ОД на МВР – Стара Загора, съвместно със здравни инспектори на Областна дирекция по безопасност на храните – Стара Загора. В хода на операцията са направени проверки на обекти, извършващи търговска дейност с хранителни стоки и облекло.

При проверка на две помещения в Мъглиж, пригодени за търговска дейност, стопанисвани от двама собственици, доброволно са били предадени различни артикули анцузи, тениски, маратонки и др. с изписани на тях търговски марки, разпространявани без съгласието на притежателите на правата върху тях. В РУ – Казанлък са започнали проверки за престъпление по чл.172б от НК.

При проверка в магазин за хранителни стоки в Мъглиж е открит алкохол без акцизен бандерол. Започната е проверка за престъпление по чл.234, ал.1 от НК.

В хода на проведената Специализирана полицейска операция съвместно със служителите на Областната дирекция по безопасност на храните са извършени проверки за спазване на Закона за ветеринарно-медицинската дейност, както и за отстраняване на предпоставки за възникване на пътнотранспортни произшествия с домашни животни по републиканската пътна мрежа. Проверени са 125 лица и 86 моторни превозни средства. Съставени са 20 АУАН и 18 фиша за различни нарушения на Закона за движение по пътищата.
#

бутони за социални мрежи

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!