BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Специалистите от Тракийския университет представят платформи за дистанционно обучение на ученици

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Департаментът за квалификация на учители организира безплатен уебинар за педагогически специалисти
*
89284031_3012052392194906_478572834105327616_n

Департаментът за информация и повишаване квалификацията на учители към Тракийския университет, съвместно с Регионално управление на образованието – Стара Загора, организират безплатен уебинар за педагогически специалисти. Ще бъдат представени платформи и продукти със свободен достъп, подходящи за дистанционно обучение на ученици.

По време на уебинара ще се сподели личен опит от последните седмици. Ще се представи безплатна платформа и софтуер за провеждане на часове с видеовръзка (TeamLink). Ще се сподели опит с платформа за уебинари, която би могла да се използва за синхронно дистанционно обучение на ученици (GoBrunch). Ще бъде направена демонстрация как може дистанционно да се организира тестово изпитване и да се осъществи контрол при неговото провеждане (Google Forms). Всички разглеждани платформи и приложения работят без регистрация за учениците. А учителите могат да използват вече съществуващите си регистрации в Google или Facebook.

Начало на уебинара: 24 март 2020 г. (вторник) от 14.30 ч.
Продължителност: 1 час и 30 минути

За участие в уебинара е необходимо да се последва приложения линк не по-късно от 15 минути преди началния час: https://m.teamlink.co/5210925338

Може да се използва преносим компютър, стационарен компютър, таблет или мобилен телефон. Препоръчват се първите два варианта, защото мобилните устройства ще изискат инсталация на приложение.

Повече информация може да бъде намерена на сайта на ДИПКУ: http://www.dipku-sz.net/
#

бутони за социални мрежи

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!