BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Специални видове хляб ще дегустират посетителите на тазгодишния фестивал „Хляб и Вино 2019“ в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Hlyab i Vino_2018-184-WEB

Занаятчийски хлябове, безглутенови специалитети и коледни баници по змейовски ще могат да дегустират посетителите на Шестия Фестивал „Хляб и Вино“, който ще се проведе на 1 декември в Зимната градина на ресторант „Орфеида“ край езеро „Загорка“, Стара Загора.

В „Шоуто на хлебарите“ тази година освен пекари на ресторант „Орфеида“ ще се включи и колоритният старозагорски майстор Светослав Кочмаров от пекарна „Кочмаров“ и бутик „Блаженство“, който ще представи традиционни хлябове, безглутенови специалитети, черни специални италиански, френски, руски и немски, погачи, козунаци, месеници и сладки с квас.

Специален гост на фестивала ще бъде председателят на Българската гилдия на пекарите Георги Лефтеров от Пловдив. За гостите на фестивала майстор Лефтеров ще разкрие някои от тайните на истинския хляб. Очаква се гост на фестивала отново да бъде световният пица шампион Радо Кирязов, който потвърди, че ще направи всичко възможно да дойде в Стара Загора, въпреки че от месец управлява собствен ресторант в столицата и е много ангажиран.

Майстор-пекарите на ресторант „Орфеида“ Николай Нейчев и Калоян Славов разполагат с една от най-добрите пещи в региона – на италианския бранд „Morello forni“. Те ще отвърнат на удара с автентични хлябове с жива закваска, с лимец, със сушени домати, със семена и много други видове хлебни печива. А посетителите на фестивала ще имат възможност да си закупят от представените хлебни деликатеси.

На фестивала „Хляб и Вино“ тази година ще се развихрят и „змейовските баби“ от Народно читалище „Пробуда“ в китното село Змейово. Те ще замесят традиционни български хлябове и баници на паралия, за да припомнят, че хляб всеки и сам може да си направи.

Над 15 утвърдени винарни с национален или регионален характер заявиха участие във фестивала. Всеки посетител ще може да дегустира изложените вина и да избере своя фаворит.

Семейната фабрика за деликатеси от месо „Кумир СИ“ също ще участва със свой щанд и ще представи част от най-добрите изделия, които спечелиха златни медали и на тазгодишното престижно изложение „Месомания“.

Казанлъшкият ансабмъл „Гъдулица“ и старозагорският ансамбъл „Нашенци“ ще представят автентични фолклорни песни и танци.

Входът от 5 лв. за посетител тази година ще бъде дарен за лечението на бебе Мая от Стара Загора. Малкото момиченце страда от мускулна дистрофия и провежда лечение със стволови клетки и вече се подобрява.

Фестивалът “Хляб и Вино” ще се проведе на 1 декември, неделя, от 12 часа до вечерта в Зимната градина на ресторант „Орфеида“ в Парк-хотел „Стара Загора“ край любимото на всички езеро „Загорка“.

spa
#

социално споделяне

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!