BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Стара Загора ще е домакин на ден на висшето образование в чужбина в рамките на събитието EDUMARATHON по проект „Световно образование“

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
edumarathon

На 13.11.2019 г. от 11 до 19 ч. в хотел „Верея“, Стара Загора, ще се проведе ден на висшето образование в чужбина в рамките на националната кампания Edumarathon, организирана по международния проект „Световно образование“ в България.

Професионални образователни консултанти ще представят последните тенденции и насоки, свързани с условия за прием в университетите в чужбина по време на срещи с ученици от 11 и 12 клас и техните родители.

Посетителите ще се запознаят с конкретна информация за основните държави, предпочитани и нови специалности и условията, при които могат да реализират успешен прием в западен университет. Ще бъде засегната и актуалната тема „Образование по време на Брекзит“, свързана с многобройните въпроси на кандидатите да се обучават в британски университети.

Професионалните консултанти ще отговарят на индивидуални въпроси на посетителите и ще предоставят персонални решения според възрастта и интересите им. Учениците ще получат насоки и за по-добра професионална ориентация, като разширят знанията си за нови специалности на западните университети, свързани с перспективни професии и с гаранция за успешна кариера и реализация.

Според възрастта и нагласите, посетителите на Edumarathon ще получат и най-подходящите за тях насочващи материали като брошура с информация за кандидатстване по държави и най-големия каталог за западни университети с информация за специалности и условия за прием, издаван в България

Edumarathon е специализирано събитие на най-голямото международно изложение „Световно образование“ и се провежда в градовете, където се наблюдава ръст на кандидатите за обучение в чужбина. През последните 5 години Стара Загора се нарежда сред градовете с траен ръст в броя на кандидатите в западни университети, като причина за това са елитните средни училища и гимназии в града и добрата класна и извънкласна подготовка на учениците по чужди езици, математика и литература.

ПРОГРАМА:

11:00-12:00 Образование по време на Брекзит – пътят към UK
12:00-13:00 А сега накъде? Държави, специалности, перспективни професии
15:00-17:00 Информация и индивидуални консултации
17:00-18:00 Образование по време на Брекзит – пътят към UK
18:00-19:00 А сега накъде? Държави, специалности, перспективни професии
#

бутони към социални мрежи

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!