Facebook

Старозагорската опера обявява прослушване за Детско-юношеската студия за опера и балет

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
DSC07533f

Ако искате детето ви да развие своите артистични дарби, да се изявава на сцена, да участва в професионални спектакли, да получи ценно образование от екип от оперни и балетни професионалисти, да преживее неповторими моменти на радост под светлините на прожекторите –

ОЧАКВАМЕ ВИ НА ПРОСЛУШВАНЕ
за попълване на Балетната и Вокалната школи
на Детско-юношеската студия за опера и балет при Държавна опера – Стара Загора – „Маргаритки“

Балетна школа – деца на възраст 5-10 години, с добри физически данни, с чувство за ритъм и артистични заложби. На прослушването трябва да бъдат в подходящо облекло и с цвички. Подготовка на танц не е необходима, но ако има такъв, музиката да се носи на диск (CD) или флашка.

Важно! Ще се допускат и кандидати извън посочените възрастови ограничения, които вече се занимават с балет.

Във Вокалната школа очакваме деца на възраст 5-14 години с вокални умения – точно интониране, правилна дикция, чувство за ритъм, артистични заложби. Необходимо е да се подготви една песен по избор и да се носи музиката на песента на CD носител или флашка.

Прослушванията ще се проведат на 5 и 15 февруари от 11.00 часа в Държавна опера – Стара Загора – Мизансценна и Хорова зали.

Педагог на Балетната школа е Снежана Дескова, почетен гражданин на Стара Загора, дългогодишна примабалерина в Операта. Ръководителите на школата са балерините от състава на балетната трупа на Операта Ивелина Николова, Емилия Ставрева и Богдана Сергеева.

Ръководител на Вокалната школа е Инна Андреева, артист-хорист от състава на Операта.

Ръководител на Подготвителната група е Маргарита Шоселова.

За записване за прослушването изпратете заявление със свободен текст с името и възрастта на детето на Е-mail адрес: opera_starazagora@abv.bg

За допълнителна информация относно прослушването – Инна Андреева, тел. 0895 796 460.

Очакваме нашите нови млади колеги в Детско-юношеската студия за опера и балет, с които заедно да сътворим нови блестящи спектали!
#

сподели ме

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!