BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Старозагорски депутати от ГЕРБ питат министри за частно инвестиционно намерение за добив на полезни изкопаеми в площ „Св. Никола“

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
въпроси

Днес в Народното събрание бяха входирани въпросите на депутатите от ГЕРБ – Стара Загора Борис Кърчев и Радостин Танев, касаещи инвестиционно намерение за площ „Свети Никола“ от страна на дружеството „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД. Територия на четири общини влиза в обхвата му – Стара Загора, Казанлък, Павел баня и Братя Даскалови. Народните представители са задали въпросите си към министерствата на околната среда и водите и на енергетиката.

„Необходимо е на обществото да бъдат дадени подробности относно полученото от канадската фирма разрешение №524 от 13. 12. 2019 г., издадено от Министъра на енергетиката“, смята Борис Кърчев. „За да се избегне излишно напрежение у хората от четирите общини е важно да се знае уведомена ли е местната власт и имат ли свои становища Стара Загора, Казанлък, Павел баня и Братя Даскалови по въпроса с добив на полезни изкопаеми в площ „Св. Никола“, допълва народният представител Радостин Танев. Той и представителят на Казанлък Борис Кърчев се обръщат за позиция по казуса към ресорните министерства.

Депутатите искат подробности за принципа и технологията на добиване на подземните ресурси. Не на последно място трябва да се има предвид и необходимата синхронозация между добива на полезни изкопаеми и развитието на селското стопанство в района, емблематичен с отглеждането на маслодайна роза и лавандула, допълват въпросите си още Кърчев и Танев.
#

споделяне във facebook

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!