BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ТЕЦ “КонтурГлобал Марица Изток 3″ ремонтира двора на Дома за възрастни хора в Гълъбово

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Проектът дава възможност на настанените в институцията за по-пълноценен отдих и разходка на открито

201118 Home Galabovo 11-2

201118 Home Galabovo 6-2ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ ремонтира двора на Дома за възрастни хора в гр. Гълъбово. Безвъзмездната помощ е на стойност 152 000 лева и е част от споразумението за социално сътрудничество между електроцентралата и общината.

Ремонтът обхваща площ от над 2500 кв. м., на която е оформена озеленена, сенчеста зона за спокойни разходки на открито. В двора са поставени нова бетонна настилка, беседки и пейки за отдих. Обособени са зони със специализирани уреди за раздвижване, както и зони по интереси – с каменни маси за шах и табла и билкова градина. Те ще помогнат на 40-те самотни възрастни хора, които живеят постоянно в дома, да се чувстват по-добре и да имат по-пълноценна почивка.

„ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ и Община Гълъбово са дългосрочни партньори в каузите за подпомагане на уязвими социални групи. През годините сме работили в тясно сътрудничество в стремежа си да сме полезни на хората, които се нуждаят от грижа. Нашите по-възрастни съседи са важна част от общността, на която искаме да протегнем ръка с почитта и вниманието, което дължим на живота и труда им. Вярваме, че ремонтираната инфраструктура дава възможност за едно по-пълноценно и щастливо време, което обитателите на Дома да прекарват заедно“, сподели Надя Синигерска – Бохорова, Мениджър „Корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие“ в ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“.

Домът за възрастни хора в Гълъбово отваря врати преди 14 години в сградата на бивша детска градина и оттогава приютява 40 възрастни хора останали без близки, които да се погрижат за техния комфорт и сигурност. Външните площи на институцията, които вече са осъвременени и облагородени, ще дадат възможност на пребиваващите за повече разходки и упражнения на открито.

“Домът за стари хора е дом за нашите родители. От голяма важност е да се грижим за възрастните хора – с приоритет поддържаме пенсионерските клубове, а ето, че успяхме да обновим и ремонтираме и Дома за стари хора. Изключително съм благодарен на „КонтурГлобал Марица изток 3”, с чиято помощ успяваме да подобрим социалната среда в Гълъбово и да предложим на населението съвременни условия за спорт и отдих. Както не веднъж съм казвал – да остарееш е подарък, тъй като не всеки има тази привилегия и също така човек заслужава когато остарее, да остарее достойно!” каза Николай Тонев, кмет на Община Гълъбово.

„КонтурГлобал Марица Изток 3“ се нарежда сред големите работодатели и най-щедрите дарители в района на Стара Загора и Гълъбово, където е базирана топлоелектрическата й централа. През последните години компанията инвестира над 4 милиона лева за проекти в полза на обществото. Основната част от средствата са предназначени за местните общности.

КонтурГлобал Марица Изток 3 притежава и управлява първата топлоелектрическа централа на лигнитни въглища в Югоизточна Европа, която работи в пълно съответствие с най-високите европейски стандарти за безопасност на труда и опазване на околната среда. Централата произвежда 10% от електроенергията в България, използвайки местни енергийни източници и така допринася за гарантиране на енергийната сигурност и независимост на страната. Над 1,4 милиарда лева са инвестирани за гарантиране надеждната работа на централата и в мерки за опазване на околната среда. Акционери са международната енергийна компания ContourGlobal (73%) и Националната електрическа компания (27%).
#

share button

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!